POLITICA DE RETUR

DREPTUL LA RETRAGERE

Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, privind drepturile consumatorului in cadrul contractelor la distanta,  aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expira după 14 zile calendaristice, incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor.

 

EXECITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati  cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, catre SC AX PEREPTUUM IMPEX SRL, la adresa: Str. Branului, nr. 53, 400393, Cluj-Napoca, jud.Cluj sau prin fax: +40 264 594 700. Aceasta poate fi trimisa si prin e-mail, la adresa Pubele@perpetuum.ro. In acest scop, puteti folosi modelul de retragere de mai jos; folosirea lui nu este insa obligatorie:

- Către SC AX PEREPTUUM IMPEX SRL, la adresa: Str. Branului, nr. 53, 400393, Cluj-Napoca, jud.Cluj
- Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse

- Comandate la data *)/primite la data *)

 - Numele consumatorului

 - Adresa consumatorului 

 - Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)

  - Data

 

De asemenea pe urmatorul link puteti gasi Formularul de retur in format PDF: Formular de retur PDF

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

 

CONSECINTELE RETRAGERII

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa: Str. Branului, nr. 53, 400393, Cluj-Napoca, jud.Cluj, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. In cazul in care produsul returnat de catre dvs. intarzie sa ajunga la vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia (din care se scade cheltuielile de transport, daca livrarea este cu plata la destinatar), se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre vanzator a produsului returnat.

 

RETURNAREA SUMELOR PE CARD

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

 

RETURNAREA PRODUSELOR

In vederea efectuarii returului, clientul are obligatia sa ambaleze produsul intr-un ambalaj care sa-I asigure integritatea. Produsele care contin accesorii se returneaza doar in cazul in care nu sunt descompletate (contin setul intreg de piese) si nu sunt deteriorate.

Un produs este considerat deteriorat daca prezinta modificari fizice, zgarieturi, pete de murdarie, arsuri, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de retur, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de retur si garantie. Returul se considera finalizat in momentul in care SC Ax Perpetuum Impex SRL a receptionat fara obiectiuni produsul / produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care se afla acestea. In cazul in care produsul receptionat in urma returului este deteriorat, cumparatorul va fi notificat, comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis.